Vrouwencirkels door Nadia in 2025

Leestijd: 2 minuten

Sinds het voorjaar van 2024 borrelt het in mij om weer vrouwencirkels te gaan organiseren. En ik zeg ‘weer’ omdat ik al eens eerder voor Lands of the Setting Sun een reeks van 10 vrouwencirkels heb georganiseerd. Nu voel ik sterk de roep om vanuit WorkIn Bee, mijn eigen onderneming vrouwencirkels te gaan organiseren en te gaan space holden in 2025! In deze blog vertel ik je over mijn intentie achter de vrouwencirkels.

Al vroeg leren we dat we concurrenten van elkaar zijn, wij vrouwen. In eerste instantie op school waar de prestatiedruk op jonge leeftijd al hoog is, en bij het maken van vriendjes. Later in de liefde, we moeten de leukste, mooiste, liefste en knapste zijn om de aandacht van jongens (of meisjes, mensen) te krijgen. Tijdens je studie en in het werkveld wordt er eerder aangemoedigd om beter te zijn dan de ander dan om samen te werken.

Hier hebben we allemaal in meer of mindere mate ervaringen in opgedaan. Lang geleden, voor het Christendom wijdt verspreid werd (dit schrijf ik zonder oordeel op het Christendom), was het heel normaal om als vrouwen bij elkaar te komen. Om feesten te vieren, nieuw leven te verwelkomen, iemand bij te staan bij z’n laatste uitademing. Maar ook om eeuwen oude kennis door te geven, elkaar te ondersteunen, aan te moedigen en te helen.
Vervolgens brak er een periode aan waarin het samen komen van vrouwen als een bedreiging werd gezien. De tijd van heksen-verbrandingen brak aan. Vrouwen werden aangemoedigd om elkaar te beschuldigen van ‘heks zijn’ om zelf niet op de brandstapel te belanden.

Nu, na al die jaren dragen we deze wond nog steeds met ons mee en zien we elkaar nog als concurrenten. Zelf heb ik de diepe kracht en heling mogen ervaren van vrouwencirkels, het samenkomen van vrouwen. Deze verbinding, dit samenkomen, de herkenning, het samen lachen, het samen huilen, het luisterende oor, het plezier, de magie, deze diepe diepe waarachtige verbinding met andere vrouwen is wat ik iedere vrouw toe wens. Omdat er niets zo waardevol is als een groep sisters die er onvoorwaardelijk voor je is, waar AL je SCHOONHEID en juist ook AL je DONKERE KANTEN met liefde wordt verwelkomd.

Dit brengt je verder, in jeZelf en met elkaar.

Ben je nieuwsgierig of heb je vragen? Neem contact met me op!

Liefde vanuit mijn hart naar jouw hart.

Nadia

Leave a comment