Hallo mooie vrouw!

Iedere week geeft Nadia op verschillende locaties in Arnhem Zenboks-lessen aan vrouwen. 

In het eerste gedeelte van de les gaan we middels mooie stoot en traptechnieken werken aan je totale spierkracht en uithoudingsvermogen. Er wordt uitsluitend op pads of trapkussens getraind, niet op het lichaam. Je leert je eigen grenzen op te zoeken, ze aan te geven en ze samen te verleggen zodat je fysiek en mentaal blijft groeien. 

In het tweede gedeelte van de les keer je volledig naar binnen tijdens de Yin yoga. Door verschillende asana’s (yoga-houdingen) krijgt je lichaam en bindweefsel de tijd en aandacht om te verzachten en te helen. 

Het kickboksen brengt je naar je vuur en volledig in je Yang energie, tijdens de Yin yoga zoek je de verstilling op en zak je volledig weg in de Yin energie. In ieder van ons stromen deze energieën, en we functioneren het beste als deze in balans zijn. Met Zenboksen is er aandacht voor zowel Yang als Yin energie, worden ze beide doorvoeld en krijgen ze de ruimte om in balans te komen. 

Waarom alleen voor vrouwen?

Toen ik wilde beginnen met kickboksen was het een hele drempel om me aan te melden bij een kickboksschool. Het idee om tussen allemaal grote en sterke kerels te staan hield me voor lange tijd tegen. Toen ik hier met andere vrouwen over sprak vond ik veel herkenning. 

Als kleine meisjes leren we al vroeg dat we als vrouw vooral lief, meegaand en begripvol moeten zijn. Er is weinig ruimte om geïrriteerd, boos of woedend te zijn, laat staan om deze emoties te uiten. 
Om een heel mens te kunnen zijn is het belangrijk dat alle emoties gevoeld en geuit mogen worden. Juist ook die boosheid en frustratie en dan niet in het wilde weg, maar op een gecontroleerde manier, in een veilige omgeving. 

In een setting met alleen vrouwen is er alle ruimte om je eigen kracht te ontdekken, je eigen grenzen aan te geven en ze te verleggen en is er alle ruimte om te doorvoelen wat er zich op dat moment aandient. 

Maar bovenal is Zenboksen heel erg leuk!

Het is zo prachtig om te zien als het vuur wordt aangewakkerd en een vrouw haar eigen kracht ontdekt, dit durft te uiten en zichzelf neer durft te zetten. 
Dan is een les voor mij helemaal geslaagd.
— Nadia — 
Stuur een bericht om een proefles in te plannen!

    © 2024 WorkIn Bee – KvK 71371354