Vrouwencirkels: thema’s en invulling

Leestijd: 2 minuten

In deze blog vertel ik meer over de invulling van een cirkel. Want leuk zo’n vrouwencirkel maar wat doen we dan eigenlijk?

Een vraag die ik de afgelopen weken geregeld heb gekregen en waar ik vandaag wat licht op ga schijnen. Eén van de redenen waarom vrouwen zich aanmelden voor een vrouwencirkel is omdat ze opzoek zijn naar echte verbinding. De spreekwoordelijke koetjes en kalfjes laten we buiten staan en we duiken de
diepte in.

De 8 vrouwencirkels zijn verdeeld over heel 2025 en volgen het jaarwiel (het jaarwiel bestaat uit een reeks van 8 feesten en zijn gekoppeld aan de seizoenen en de kringloop van de natuur). Zo zaai je in het voorjaar je zaadjes, je intenties of verlangens, geef je ze de beste bodem om te kunnen ontkiemen zodat je ze in de zomer en daarna kan oogsten om vervolgens los te laten in de herfst en tot rust te komen in de winter.
De vrouwencirkels zullen worden vorm gegeven rondom deze jaarfeesten door middel van verschillende rituelen. Door dieper contact te maken met de seizoenen buiten je kan je een dieper contact maken met de seizoenen in jou.

Thema’s en rituelen die waarschijnlijk voorbij gaan komen zijn:

  • cacao ceremonie
  • energie-werk
  • schaduw-werk
  • jouw grootste verlangen (dit is jouw rode draad door alle 8 cirkels heen)
  • meditaties en visualisaties
  • sharing
  • trance-reizen

Ik zeg ‘waarschijnlijk’ omdat ik van te voren geen plan maak voor alle 8 cirkels. Ik speel in op de behoeften van de groepsenergie en inbreng van de vrouwen. Op die manier zijn we het meest in het hier en nu aanwezig en ontstaan er de mooiste en meest betekenisvolle momenten! Uit het hoofd, in het hart. Mocht je vragen hebben, stel ze me! Ik beantwoord ze met veel plezier en/of neem ze mee naar een volgende blog.

Liefde vanuit mijn hart naar jouw hart.

Nadia

Leave a comment