Vrouwencirkel spannend? F*ck ja!!

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen week ontving ik een mail van een vrouw die geïnteresseerd is in deelname aan de vrouwencirkels, maar zij gaf aan dat ze het ook heel spannend vind, en dat ze het lastig vind om zich kwetsbaar op te stellen.

Ik heb haar verteld dat dit voor bijna iedereen geldt, ook voor mij!

Het is heel spannend om echt te delen hoe het met je gaat!
Het is heel spannend om echt te gaan staan voor wat jij gelooft!
Het is heel spannend om heel duidelijk je grenzen aan te geven!
Het is heel spannend om je diepste verlangens te delen!
Het is heel spannend om je diepste angsten te delen!

En dit alles geldt ook voor mij. Want naast dat ik de cirkels organiseer en Space Holder ben tijdens de cirkels zal ik al deze thema’s ook delen met jou. En dat vind ik spannend.

Want wat nou….
Als er niemand wil deelnemen?
Als niemand het leuk vindt?
Als niemand mij leuk vind?
Als ik alles verpruts of vergeet?
Als ik een keer een slechte dag heb en me helemaal niet lekker voel?
Als ik verdrietig ben en alleen maar kan huilen?
Als ik het even niet alleen kan en ondersteuning nodig heb?

Waarschijnlijk zal jouw antwoord zijn: het is oké, alles is oké. Je doet je best en meer kan je niet doen. Je mag verdrietig zijn, en je mag huilen en je mag een slechte dag hebben. Je bent goed zoals je bent. En je zal er achter komen dat alle thema’s waar jij mee worstelt ZO herkenbaar zijn voor de andere vrouwen. We hebben het idee in ons hoofd dat de dingen waar we tegen aan lopen uniek zijn en alleen voor ons gelden. En dat is het mooie aan een vrouwencirkel, je komt erachter dat iedereen uniek is, maar dat we zoveel meer overeenkomsten hebben dan verschillen van elkaar.

Wat ik je graag nog wil meegeven, is dat deelname aan een vrouwencirkel een gigantisch cadeau is aan jeZelf! En dat je niets verplicht bent. Als jij niet wilt delen, dan doe je dat niet, als je maar een klein deel wilt vertellen, dan vertel je maar een klein deel. Voel je de behoefte om alles op tafel te gooien, dan gooi je alles op tafel.

Alles is oké.
Alles mag er zijn.
Jij mag er zijn!

Liefde vanuit mijn hart naar jouw hart.

Nadia

Leave a comment